Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksLimassol: Algemeen
Limassol:

Limassol is een belangrijke havenstad op Cyprus en ligt aan de zuidkust van het eiland, aan de Middellandse Zee. Limassol is op de hoofdstad Nicosia na de grootste stad van Cyprus en zonder twijfel het grootste toeristische centrum van het eiland en niet zonder goede reden als je hieronder de toeristische troeven leest waarover de stad beschikt.

Strand van Limassol

Eerst en vooral is er zijn ligging midden in de Middellandse Zee, waardoor het over een ideaal vakantieklimaat beschikt met temperaturen die nooit te hoog oplopen maar zelfs in het hartje van de winter toch zeer aangenaam blijven.

Er zijn tientallen verschillende prachtige zandstranden in de omgeving van Limassol, waarvan de het overgrote deel een 'Blue Flag' heeeft ontvangen wegens de properheid van het strand en het zeewater.

De accomodatie voldoet aan alle westerse normen van comfort, zuiverheid en veiligheid en maar liefst 20% van alle hotelbedden in Cyprus is in de regio van Limassol terug te vinden, gaande van luxe strandhotels tot vakantie appartementen in alle prijsklasses. De variŽteit aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden staan ervoor garant dat je ook op dit vlak niet teleurgesteld zal worden.

Je zal je ook niet gauw vervelen in deze badplaats aangezien er zich verschillende museums en enkele belangrijke archeologische sites midden in het stadscentrum bevinden. Tientallen touroperators organiseren zomersporten en wateractiviteiten en je zal nooit uitgekeken raken op honderden volgestouwde souvenirwinkels.