Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksLimassol: Transport
Transport in Limassol:

 • Luchthaven: De meeste toeristen komen naar Limassol via de internationale luchthaven van Larnaca, de grootste van het eiland en deze bevindt zich op minder dan een half uurtje ten oosten van de stad.

  Een andere mogelijkheid is de internationale luchthaven van Paphos die zich iets meer dan een half uur ten oosten van Limassol bevindt.

 • Huurauto: Cyprus heeft een zeer modern wegennetwerk bestaande uit zowel geasfalteerde als onverharde wegen. De meeste wegen zijn vrij nieuw en goed onderhouden.

  Huurauto's zijn vrij duur in Cyprus en dankzij de Engelse overheersing rijdt men er nog steeds links.


 • Haven: De haven van Limassol is van economisch groot belang voor Cyprus en bestaat uit twee delen: de oude haven die vooral gebruikt wordt door vissersboten en de nieuwe haven waar de grotere vrachtschepen aanleggen.

  Limassol is ook een belangrijke haven voor cruiseschepen en in de stad kan je gemakkelijk cruises naar Egypte en IsraŽl boeken.


 • Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Limassol bestaat momenteel enkel uit bussen van de maatschappij Astika Leoforia Pafou (ALEPA). deze hebben een uitgebreid netwerk van routes en zijn vrij efficient en goedkoop.


 • Plaatselijke openbare bus

 • Fiets Steeds meer mensen verkennen Cyprus per fiets en dit is ook een aanrader. Zeker in Limassol is een fiets een nuttig hulpmiddel aangezien de afstanden soms te groot zijn om te voet af te leggen en taxi's vrij duur zijn.

 • Taxi Taxi's komen in grote aantallen voor in Limassol, maar zijn vrij duur. Vooral voor een rit van of naar de luchthaven zijn de prijzen exorbitant hoog wegens de grote afstand.